Ga terug

Speculaasmousse

Heerlijk voor de feestdagen!
Gang Nagerecht
Keuken Frans

Ingrediënten
  

  • 2 stuks Eiwitten
  • 100 gram Suiker
  • 125 gram Speculaas
  • 500 ml Room

Instructies
 

  • Verkruimel de speculaas en meng deze met de room.
  • Laat dit 20 minuten staan zodat de room de speculaas goed kan opnemen.
  • Klop het speculaas-room mengsel op, maar klop ze niet te ver. Het zal even duren voordat dit stijf begint te worden, maar dan gaat het wel meteen snel. Let dus op, want als je room te ver klopt, kan je niet meer terug en zal het mislukken.
  • Klop de eiwitten op met de suiker en meng dit voorzichtig onder het speculaas-roommengsel.
  • Doe de speculaasmousse in glaasjes en werk eventueel af met nog wat verkruimelde speculaas. 
  • Laat de speculaasmousse even opstijven in de koelkast. De mousse is op zich eigenlijk al redelijk stevig. Lang moet hij dus niet in de koelkast staan voordat je hem kunt opeten.
Trefwoord Dessert, eieren