Ga terug

Tiramisu

Gang Nagerecht
Keuken Frans

Ingrediƫnten
  

Voor de lange vingers

  • 3 stuks eidooiers
  • 3 stuks eiwitten
  • 1 stuks citroen
  • 1 stuks vanillestokje
  • 80 gram bloem
  • 10 gram custard
  • 10 gram bakmeel
  • 90 gram suiker
  • Poedersuiker
  • Snufje zout

Voor de tiramisu

  • 70 ml Espresso goede kwaliteit
  • 75 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 ml advocaat
  • 40 ml Sambuca
  • 40 ml Ammaretto
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • Cacaopoeder

Instructies
 

  • Laat de speculaasmousse even opstijven in de koelkast. De mousse is op zich eigenlijk al redelijk stevig. Lang moet hij dus niet in de koelkast staan voordat je hem kunt opeten.
  • Laat de speculaasmousse even opstijven in de koelkast. De mousse is op zich eigenlijk al redelijk stevig. Lang moet hij dus niet in de koelkast staan voordat je hem kunt opeten.
  • Zeef vervolgens de bloem, bakmeel en custard boven het eiermengsel en spatel het voorzichtig door.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en pak een bakplaat met bakpapier. Bestuif deze met poedersuiker en spuit stroken van ongeveer 12 cm.
  • Bak vervolgens de lange vingers af in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 10-15 minuten.
  • Over op de tiramisu. Laat eerst de gelatine in koud water weken en zet de espresso zodat de koffie kan afkoelen.
  • Voeg bij de koffie ook een scheut Amaretto en Sambuca.
  • Meng de advocaat, suiker en vanillesuiker.
  • Zet vervolgens een kleine steelpan op het vuur en breng de sambuca en amaretto aan de kook en laat de gelatine (eerst uit laten lekken) in de drank oplossen.
  • Klop de slagroom tot yoghurtdikte en meng de mascarpone er doorheen. Meng het advocaat-mengsel en het mascarpone-mengsel met de gelatine door elkaar.
  • Wanneer de lange vingers klaar zijn en afgekoeld leg je de lange vingers in een glazen (oven)schaal en giet je de koffie over de lange vingers heen. Giet vervolgens het mengels over de lange vingers en laat het in de koelkast voor 2 uur opstijven. Voor het serveren bestrooi je de tiramisu met cacaopoeder.

Notities

Tip: Je kunt de tiramisu ook in kleinere bakjes maken, in plaats van een grote schaal.
Trefwoord Dessert