Ga terug

Eierkoeken

Lekker voor tussendoor...
Gang Tussendoortje

Equipment

  • ijsbollepel
  • rasp

Ingrediënten
  

  • 2 stuks eieren
  • 100 gram suiker
  • 1 stuks rasp van een halve citroen
  • 1 snuf zout

Instructies
 

  • Klop de eieren en suiker goed luchtig, +/- 5 min. Voeg dan citroenrasp, bloem, bakpoeder en zout toe. Spatel dit voorzichtig  door het beslag.
  • Schep met een ijsbollepel hoopjes op een bakplaat. Niet te dicht op elkaar, ze worden een stuk groter tijdens het bakken.
  • Bak de eierkoeken in 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte)
  • Als de randjes beginnen te kleuren, zijn ze gaar. In het midden zijn ze dan nog best bleek. Als je ze langer bakt, worden ze broos en hard.
  • Je kunt ze zo opeten, zonder iets er op. Maar ook lekker met jam, lemon curd, banketbakkersroom, slagroom, fruit enz