Eierkoeken

Eieren zijn gezond voor groot en klein!

Wil je weten waarom? Klik hier om meer te lezen over de gezonde voedingsstoffen die in eieren zitten. Of bekijk hieronder nog een heerlijk recept met ei!

Eierkoeken

Lekker voor tussendoor…
Gang Tussendoortje

Equipment

  • ijsbollepel
  • rasp

Ingrediënten
  

  • 2 stuks eieren
  • 100 gram suiker
  • 1 stuks rasp van een halve citroen
  • 1 snuf zout

Instructies
 

  • Klop de eieren en suiker goed luchtig, +/- 5 min. Voeg dan citroenrasp, bloem, bakpoeder en zout toe. Spatel dit voorzichtig  door het beslag.
  • Schep met een ijsbollepel hoopjes op een bakplaat. Niet te dicht op elkaar, ze worden een stuk groter tijdens het bakken.
  • Bak de eierkoeken in 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte)
  • Als de randjes beginnen te kleuren, zijn ze gaar. In het midden zijn ze dan nog best bleek. Als je ze langer bakt, worden ze broos en hard.
  • Je kunt ze zo opeten, zonder iets er op. Maar ook lekker met jam, lemon curd, banketbakkersroom, slagroom, fruit enz